סכסוכי אחים


הסכמים בין יורשים / הסכמי חלוקת עזבון

מדינת ישראל מנסה לעודד אחים לא לריב. לכן נקבע שבמקרה שבו היורשים רוצים לחלק את העיזבון, אחרת ממה שקבעה הצוואה או ממה שנקבע בצו הירושה, הם רשאים לעשות כן, כל עוד יש ביניהם הסכמה.

הסכמים בין יורשים הם הרבה פעמים פתרון הרבה יותר נוח וזול להגיע להסכמות, מאשר לנהל הליכים משפטיים יקרים וארוכים.

ועוד טיפ קטן, הסכמים בין יורשים אפשר לעשות גם לפני שהמצווה הלך לעולמו, בדרך זו אנחנו יכולים להבטיח הסכמה בין היורשים, ולמעשה לא להמתין לצוואה כדי לדעת מה מקבל כל אחד, מכיוון שכבר יש הסכם בין היורשים.

שימו לב – אסור למצווה לחתום על הסכם זה. רק היורשים.

 

 

https://www.themarker.com/labels/themasters/2023-11-15/ty-article-labels/0000018b-d281-d168-a3ef-d7fb81bf0000

https://www.maariv.co.il/news/law/Article-1071539



סכסוכי אחים

סכסוכים בין אחים, הם למרבה הצער תופעה נפוצה וקשה, הגורמת לפגיעה קשה ביחסים המשפחתיים ואף לנתק מוחלט בין אחים.

סכסוכים אלו נובעים לרוב מאי הסכמות בנוגע לטיפול בהורים או לחלוקת רכוש המשפחה לאחר פטירת ההורים, - למשל, מי יזכה במה, מה שוויו של כל נכס, והאם חלוקה שוויונית עדיפה על חלוקה הוגנת - , אך לא רק.

לדוגמא, משרדנו  טיפל במקרה בו שני אחים רכשו יחד נכסים, כאשר בכל פעם שרכשו נכס רשמו אותו על אח אחר. אחרי כ 20 שנים שבהם הם מנהלים את הנכסים במשותף, חולקים את ההכנסות וההוצאות בחלקים שווים, טען האח (שהנכס היקר יותר רשום על שמו), שבעצם לא דובים ולא יער, מדובר בנכס ששייך רק לו, ולא גם לאחיו. למרבה הצער נאלצנו להגיש תביעה, וההליך הסתיים בהסכמה כי שווי הנכסים הוא משותף לשני האחים גם יחד והאח עם הנכס היקר יותר, פיצה את אחיו.

שורשי הקונפליקט נעוצים לעיתים קרובות עוד בחייהם של ההורים. העדפה של ילד אחד על פני אחרים, הענקת מתנות יקרות ערך, ואף התעלמות מצרכיהם של חלק מהילדים - כל אלו עלולים להוביל לתחושות קיפוח עמוקות אצל האחים האחרים, ולפגוע קשות באחדות המשפחתית.

הדרך הטובה ביותר למנוע סכסוכי ירושה היא לנהל שיח פתוח וכנה בין ההורים לילדים עוד בחייהם. שיח זה צריך לכלול דיון גלוי בנוגע לרצונותיהם של ההורים לגבי חלוקת רכושם, תוך מתן הזדמנות לכל הילדים להביע את דעותיהם ורגשותיהם.

בנוסף, מומלץ להורים לערוך צוואה ברורה ומפורטת, המפרטת באופן חד משמעי כיצד הם מעוניינים לחלק את רכושם לאחר פטירתם. צוואה כזו יכולה לסייע במניעת אי הבנות וויכוחים עתידיים.

https://www.israelhayom.co.il/news/law/article/11052518

 

logo בניית אתרים