הנחיות רפואיות
הוראות לפי חוק זכויות החולה הנוטה למות, עוסקות בנושא של טיפול רפואי מונע סבל או מאריך חיים, אשר לא ניתן לכלול במסגרת עריכת ייפוי כוח מתמשך בנושאים בריאותיים.
חוק החולה הנוטה למות מתייחס למצב שבו אדם במצב סופני (חולה נוטה למות), בעל תוחלת חיים של שישה חודשים ומטה, שסובל ממצבו, מבקש שלא לבצע בו פעולות מאריכות חיים. זוהי זכותו של כל אדם במצב כזה.
אך מה קורה אם במצב כזה, האדם כבר לא בשכלו, ולא יכול להביע עמדה? חוק החולה הנוטה למות, מאפשר לאדם לערוך מסמך מראש שבו יקבע כי אם הוא במצב סופני, וסובל, שלא יאריכו את חייו באופן מלאכותי.
משעה שחוק זה שייך למשרד הבריאות, וייפוי כוח מתמשך למשרד המשפטים, נכון להיום לא ניתן להשאיר הוראות אלה בייפוי כוח מתמשך, ויש צורך בעריכת מסמך של משרד הבריאות [חשוב לציין כי מומלץ וכדאי להשאיר הוראות גם במסגרת ייפוי הכוח המתמשך, כיצד להתנהל מבחינה רפואית לאחר שייפוי הכוח הופעל, גם במקרה בו האדם לא הוגדר כ"חולה נוטה למות").
החוק מאפשר לאזן בין קדושת החיים לאוטונומית הרצון הפרטי של האדם על ידי על ידי הכנת הנחיות רפואיות מקדימות או ייפוי כוח רפואי מיוחד לפי חוק זה או שניהם והפקדתם כהלכה במשרד הבריאות ומאפשר לסמן בתוך רשימה של פעולות, מה מבקש אדם לעשות או להימנע מלעשות, כדוגמת החייאה, הנשמה מלאכותית, דיאליזה, כריתת איבר נמקי, הקרנות במחלה ממארת, כימותרפיה במחלה ממארת, בדיקות דם, רנטגן ועוד.
כדי שהצוות הרפואי ידע לפעול בהתאם להנחיות הרפואיות המקדימות, מומלץ מאד יש להפקיד אותן כנדרש במשרד הבריאות.
במסגרת עריכת ייפוי כוח מתמשך, משרדנו מטפל גם בהחתמה על הוראות אלה. ויש לקבוע באמצעות חוות דעת רפואית כי אדם עונה על ההגדרות הקבועות בחוק.