יפוי כח מתמשך


אחת הבעיות של ידועים בציבור בעיקר בפרק ב' היא שלבן.ת הזוג יש ילדים משלו, שאינם קשורים למערכת היחסים החדשה.

במקרה שבו בן.ת הזוג מאבד את יכולתו להבין ולקבל החלטות, שעה שאין ייפוי כוח מתמשך, יכול להתחיל מאבק משפטי בין בן.ת הזוג לבין הילדים בשאלה מי יתמנה כאפוטרופוס.

בן.ת הזוג שחיים יחד עם אותו אדם, מעוניינים להיות הם המטפלים, ואילו הילדים ממש לא מעוניינים שבן.ת הזוג החדש ישלוט על הרכוש והכספים.

הפתרון – עריכת ייפוי כוח מתמשך מראש, שיגדיר מה קורה אם בן.ת הזוג מאבד את יכולתו להבין ולקבל החלטות. האם הוא רוצה שבן.ת הזוג השני יטפל בו, האם הטיפול הוא רק רפואי או רק בענייני כספים, האם יהיו אלה דווקא הילדים, או שנבחר למנות את בן.ת הזוג ביחד עם הילדים.

בייפוי כוח מתמשך אפשר למצוא פתרון ומנגנון כמעט לכל בעיה.


בעולם שבו העתיד אינו ודאי, ההכנה לנסיבות בלתי צפויות אינה רק חכמה - היא הכרחית. ייפוי כוח מתמשך מציע קרן אור של תקווה וביטחון במבוך של אי הוודאויות של החיים. הוא משמש כמגן, ומבטיח שרצונותיהם של אנשים בנוגע לענייניהם האישיים והפיננסיים יכובדו ויבוצעו, גם כאשר הם עצמם לא מסוגלים להביע את עמדתם, בשל חוסר כשירות.

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לאדם למנות אדם (או מספר בני אדם)  במיופה כוחו, ונותן לו את הסמכות לקבל החלטות בשמו אם הוא יאבד את כושרו המשפטי. מסמך זה שונה משמעותית מצורות אחרות של ייפוי כוח, אשר מאבדות את תוקפן ברגע שהאדם אינו כשיר נפשית עוד.

ייפוי כח מתמשך נשאר בתוקף, תוך הקפדה על הרצונות המפורטים שהתווה האדם לגבי בריאותו, כספיו ורווחתו הכללית. אמצעי מניעה זה מבטיח המשכיות וכבוד לאוטונומיה של האדם, גם בזמנים שבהם הוא אינו יכול לבטא את רצונותיו ישירות.

שימו לב – אם אין ייפוי כוח מתמשך שנערך מבעוד מועד, והאדם מאבד את היכולת להבין ולקבל החלטות, יש צורך למנות לו אפוטרופוס.

מינוי אפוטרופוס ניתן לעשות רק כאשר האדם לא בשכלו, כלומר לא ממנים אפוטרופוס מראש. מינוי אפוטרופוס מצריך פניה לביהמ"ש, בבקשה להתמנות, דבר שמצריך את אישור יתר בני המשפחה (ובשלב זה לא פעם אין הסכמה ואנחנו מתגלגלים להליך משפטי מיותר), יש המון בירוקרטיה, דיווחים למדינה והרבה כאב ראש.

לכן ייפוי כוח מתמשך הוא בעצם מתנה ענקית למי שעומד לטפל באותו אדם, זה יקל עליו, יחסוך לו המון בירוקרטיה, מה שיפנה זמן לטפל באותו אדם.

גם עבור האדם שעורך את המסמך מדובר במתנה, כי הוא יכול לקבוע מראש כיצד הוא רוצה שיטפלו בו, איך הוא רוצה שידאגו לו, להבהיר האם הוא רוצה להישאר בביתו, או לא ועוד ועוד הנחיות חשובות.

והכי חשוב – זה מסמך שמצמצם באופן מאד משמעותי את המאבקים בתוך המשפחה.

ייפוי כוח מתמשך ניתן לעשות רק כאשר האדם כשיר, כלומר עדיין בשכלו ומסוגל להבין ולקבל החלטיות, והוא יופעל רק לאחר שהאדם יאבד את כשירותו (לכן הוא נקרא "מתמשך").

logo בניית אתרים