צוואות וייפוי כוח

בכל אחד מאתנו טמון סיפור, קורות ערכיו, תשוקותיו, ואמונתו, אלו באים לידי ביטוי בנכסים שצבר לאורך חייו, מוחשיים ורוחניים, שמתנקז לתוך מורשתו, האופן שבו יזכר לעד בקרב אוהביו ואהוביו.

צוואה היא לא עוד מסמך משפטי; היא עדות לעבודת חייך ושרטוט של עתיד מורשתך.

לא ניתן להפריז בחשיבותה, שכן היא מבטיחה שהנכסים שלך יחולקו בהתאם לרצונותיך, ובכך תמנע סכסוכים משפחתיים ואי הבנות לאחר פטירתך.

 

מה החוק אומר?

כאשר אדם נפטר ללא צוואה, חלוקת עזבונו נשלטת על ידי חוק הירושה. חוק זה מתווה נוהל סטנדרטי לחלוקת נכסים בין בני המשפחה הקרובים ביותר, בדרך כלל לא ישקף את רצונותיו של הנפטר. 

הדבר עלול לגרום לעוגמת נפש גדולה ליקרים לך ואף להוביל לסכסוכים ממושכים, מה שמבליט את התפקיד המרכזי של עריכת צוואה.


למרות שלכאורה כל מי שהוסמך כעורך דין יכול לערוך צוואה, והחוק אפילו מתיר עריכת צוואה ללא סיוע משפטי, המדובר במסמך חשוב מדי כדי לערוך אותו לבד או אצל עו"ד שזה לא תחום ההתמחות שלו.

הרבה פעמים אנו נתקלים בצוואות פגומות, שלא נערכו בהתאם לדרישות החוק, או בצוואות שדורשות פרשנות, כי לא ברור למה התכוון המצווה. אלא שהמצווה לא איתנו, ואין את מי לשאול "מה היתה כוונת המשורר". בעיות אחרות נוצרות, כאשר אין ראיה לטווח רחוק. צוואה היא מסמך שצופה פני עתיד, ואמור להתמודד עם שינויים שונים ומשונים, גם בלי לשנות את הצוואה. צוואות מעין אלה, "שנתקעו" בזמן בו נערכו, לעיתים קרובות יוצרות חוסר הוגנות ומכאן הדרך להליכים משפטיים קצרה.

 

עריכת כל סוגי הצוואות

משרדי מתמחה בעריכת צוואות, החל מצוואה פשוטה, דרך צוואות הדדיות, וכמובן צוואות מורכבות.


הגשת בקשה לצו קיום צוואה או צו ירושה

על מנת לחלק את רכוש המנוח/ה לפי הצוואה או לפי חוק הירושה, נדרש אישור של הרשם לענייני ירושה. אישור זה, נקרא "צו קיום צוואה" (אם קיימת צוואה) או "צו ירושה" (אם הרכוש מחולק לפי חוק הירושה).

כיום אין צורך בעורך דין עבור הגשת בקשה לצו ירושה או קיום צוואה. מדובר בהליך פשוט שהונגש על ידי משרד המשפטים, כך שלא יהיה צורך בעורך דין.

להלן קישור לבקשה למתן צו ירושה

https://www.gov.il/he/service/inheritance_order

להלן קישור לבקשה למתן צו קיום צוואה

https://www.gov.il/he/service/probate_order

לא הסתדרתם? מוזמנים ליצור קשר ואסייע לכם.

 

התנגדויות לקיום צוואה או ירושה

משרדי טיפל בעשרות רבות של מקרים, בהם היתה התנגדות לקיום צוואה.

סיבות לביטול צוואה יכולות להיות מגוונת; החל בטענה שהמצווה לא היה כשיר לערוך צוואה (כלומר לא הבין על מה הוא חותם), טענות של זיוף, השפעה בלתי הוגנת, רמאות ועוד.

 

כל העניינים הקשורים בחוק הירושה, מתבררים בביהמ"ש לענייני משפחה. לאור זאת הרבה אנשים טועים לחשוב שמי שעוסק בדיני משפחה, מתמחה גם בדיני ירושה.

לצערי, זה לא המצב. אמנם מדובר באותו בימ"ש, אך מדובר על הליכים שונים לחלוטין, עם כללים אחרים שצריך להכיר ולדעת.

ועל כך נאמר "אין חכם כבעל ניסיון".

logo בניית אתרים